VÄLKOMMEN TILL SOMMARRESTAURANGEN FRYSARNSSTRAND FÖR ATT NJUTA AV ÅSTRANDENS VYER OCH GRILLDELIKATESSER.

Till sommarens ära – denna och kommande somrar – har vi öppnat en rejäl biffrestaurang vid åstranden. Terassens underbara utsikt och gamla stans idyll kan man beundra också i större sällskap. Restaurangen rymmer 150 personer, varav hälften på åstrandens terass och hälften i strandboden med två våningar från 1800-talets början. Välkommen att äta och njuta av kalla drycker, lunch, middag, kaffe eller en kall öl.

Vi har öppet alla dagar 11–23.

NU!

 

Vi öppnar för säsongen 2019, fredagen den 26.04.2019 kl 11:00.

Välkommen!

Ni får bäst kontakt med oss via e-post: info@fryysarinranta.fi

VALBORG 1.5.2019

MORSDAG 12.5.2019

 

KONTAKTUPPGIFTER

RESTAURANG FRYSARNSSTRAND

Ågatan 20, innergården
06100 Borgå

 

RESERVERA!

+358  400 732038
info@fryysarinranta.fi

 

ÖPPET ALLA DAGAR 11–23.

LUNCH

 SKÄRGÅRDSBUFFÉ – FINNISH FISH BUFFET

Tomatsill | Tomato marinated sprats

Senapsströmming | Mustard marinated herring

Skomakarens lax | Cobbler’s salmon

Enbärsströmming | Herring with juniper berries

Rökt lax | Smoked salmon

Gravad lax | Marinated salmon

Gubbröra | ’Gubbrora’

Grönsallad med vinägrettsås | Green salad with vinaigrette dressing

Kokt nypotatis | Potatoes

Henrikssons rågbröd, smör | Henriksson’s Rye bread, butter

Gräddig laxsoppa | Creamy salmon soup

Kaffe eller te | Coffe or tea

25 €

À LA CARTE

Förrätter | Starters

Gravad sik, morot och wasabiyoghurt (L)

Rawpickled whitefish, carrots and wasabi yogurt (L)

11€

Kall melonsoppa och grillad halloumi (G*)

Cold melon soup and grilled halloumi (G*)

11€

Borgåsniglar

Butter Snails (L, G*)

11€/18€

Borgå sniglar i smör med vitlök och Roquefort (L, G*)

Porvoon etanat’s snails in garlic and Roquefort butter (L, G*)

11 €/18€

Borgå sniglar i skal med tryffelsmör mie de pain (L, G*)

Porvoon etanat’s snails in shells with truffle butter mie de pain (L, G*)

14€/24

Sallader | Salads

Frysarens rökt lax sallad (L, G*)

Fryysari’s salad with smoked salmon (L, G*)

11 € /​ 16 €

Frysarens smörgås med anka och avokado (L)

Fryysari’s duck and avocado sandwic (L)

12 € /​ 18 €

Huvudrätter | Maincourses

Rökt lax och blomkålskräm (L, G)

Smoked salmon and cauliflower crème (L, G)

24 €

Grillad kyckling, little gem sallat och apelsinrisotto (L, G)

Grilled chicken, little gem lettuce and orange risotto (L, G)

23 €

Grillad grisnacke, vildsvinskorv och potatisomelett (L, G*)

Pork neck from the grill, wild boar sausage and potato omelette (L, G*)

24€

Grillad marmorfilé (200 gr), rostad vitlök, bearnaisesås, tomatlöksallad och vitlöksbröd (L, G, M*)

Grilled fillet (200 gr), roasted garlic, bearnaise sauce and tomato onion salad, garlic bread (L, G, M*)

30 €

Frysarens veganburgare “Beyond Burger” och lantgårdspotatis (L, G, Vegan)

Fryysari’s vegan burger “Beyond Burger”, country-style French fries (L, G, Vegan)

22€

Frysarburgare (inhemskt nötkött 200 gr) och lantgårdspotatis (L, G*, M*)

Fryysari burger (Finnish beef 200 gr.) and country-style French fries (L, G*, M*)

23€

Extra lantgårdspotatis (L, G, M)

Extra country-style French fries (L, G, M)

3,50 €

Efterrätter | Desserts

PetriS Chocolate Room praliner (L, G, (Vegan*))

PetriS Chocolate Room pralines (L, G, (Vegan*))

8€

Blåbärspannacotta och vitchoklad crumble (VL, G)

Blueberry pannacotta and white chocolate crumble (VL, G)

10€

Kobbler med rabarber och jordgubbar samt husets vaniljglass (L, G)

Kobbler with rhubarb and strawberries served with vanilla ice cream (L, G)

10€

Frysarens glass: vanilj och mjölkchoklad (L, G)

Fryysari’s Ice Cream: vanilla and milk chocolat (L, G)

8€

L= laktosfri | lactosfree

G= gluteenfri | glutenfree

M= mjölkfri | milkfree

*=  på begäran | upon recuest

Barn under 12 år får halva portioner till halva priset. For children under 12 years half a portion at half price.

 

Här hittar du vinlistan/winelist.

GRUPPER

GRUPP BUFFE

 

Serveras på beställning till grupper. Minimigruppstorleken är 20 personer.

Reservations in advance. Group size minimum is 20 persons.

 

Rostad rödbeta, Roquefort och valnötter | Roasted beetroot, Roquefort and walnuts (G)

Frasig grissida och marinerade bönor | Crispy pork and marinated beans (L, G)

Grönsallad med vinägrettsås | Green salad with vinaigrette (L, G)

Coleslaw

Rökt lax och gubbröra | Smoked salmon with ‘gubbrora’ (L, G)

Bröd och smör | Bread and butter  (L, G*)

Grillad kyckling, little gem sallat och apelsinrisotto | Grilled chicken, little gem lettuce and orange risotto
(L, G)

Blåbärspannacotta och vitchoklad crumble | Blueberry pannacotta and white chocolate crumble (VL, G)

38 €  | person

____________________

 

GRUPP MENYER

 

MENY FRYYSARI  

Borgåsniglar i smör med vitlök och Roquefort | Porvoon etanat’s snails in garlic and Roquefort butter (L, G*)

Rökt lax och blomkålskräm | Smoked salmon and cauliflower crème (L, G)

Kobbler med rabarber och jordgubbar samt husets vaniljglass | Kobbler with rhubarb and strawberries served with vanilla ice cream (L, G)

40,00€/pers

____________________

MENY BORGÅ

Gravad sik, morot och wasabiyoghurt | Rawpickled whitefish, carrots and wasabi yogurt (L)

Grillad marmorfilé (200 gr), rostad vitlök, bearnaisesås, tomatlöksallad och vitlöksbröd | Grilled fillet (200 gr), roasted garlic, bearnaise sauce and tomato onion salad, garlic bread (L, G*)

Blåbärspannacotta och vitchoklad crumble | Blueberry pannacotta and white chocolate crumble (VL, G)

46,00€/pers

____________________

MENY SPARRE

Kall melonsoppa och grillad halloumi | Cold melon soup and grilled halloumi (G*)

Grillad kyckling, little gem sallat och apelsinrisotto | Grilled chicken, little gem lettuce and orange risotto (L, G)

Frysarens glass | Fryysari’s Ice Cream (L, G)

38,00€/pers

____________________

 

Begär offert via info@fryysarinranta.fi

 

BOKNINGSVILLKOR FÖR GRUPPER

PLATSRESERVERING Reserveringen gäller den gruppstorlek beställaren angett.

AVBOKNING Gruppreserveringen kan avbokas 7 dygn före ankomst utan kostnader. Ifall avbokningen sker senare uppbärs hälften av den överenskomna måltidens pris. Det slutgiltiga antalet personer bör meddelas 2 dygn före den överenskomna tidpunkten för tillställningen. Denna gruppstorlek är debiteringsgrunden.

PRISFÖRÄNDRINGAR Priserna är bindande för den angivna gruppstorleken.

BETALNINGSVILLKOR Ifall inte andra betalningsvillkor är överenskomna, bör beställare fullgöra betalningen omgående efter tillställningens slut. Vid fakturering har restaurangen rätt att uppbära ett faktureringstillägg. Betalningsvillkor är 7 dagar netto och som dröjsmålsränta uppbärs dröjsmålsräntan enligt räntelagen.

TERMS OF RESERVATIONS FOR GROUPS

RESERVATIONS The reservation applies to the group size as stated by the customer.

CANCELLATION The group reservation can be cancelled 7 days before arrival free of charge. If the cancellation occurs later, half the price of the agreed menu will be charged. The final amount of diners has to be reported 2 days before the agreed date of the event and this will be the charging criterion.

PRICE CHANGES The prices are binding for the stated group size.

TERMS OF PAYMENT If no other terms of payment are agreed on, the customer has to pay immediately after the event. In case of billing the Restaurant has the right to add billing charges and the term of payment is 7 days net. The interest for late payment is charged according to the interest for late payment stated in the Interest Act.

 

ЗАКАЗ ПОМЕЩЕНИЯ Заказ действителен для числа участников, указанного заказчиком. При сокращении или увеличении числа участников или в связи с другой уважительной причиной ресторан оставляет за собой право на предоставление заказчику другого помещения.

УСЛОВИЯ АННУЛИРОВАНИЯ ЗАКАЗА Групповой заказ можно аннулировать бесплатно за 7 суток до прибытия. За аннулирование заказа, осуществляемое позднее этого срока, за аннулирование заказа взимается 50 процентов оговоренной суммы за питание. Окончательное число участников следует сообщить за 2 суток до начала мероприятия, это число также является основанием для выставления счета.

ИЗМЕНЕНИЯ ЦЕНЫ Цены определены для заявленного числа участников мероприятия.

УСЛОВИЯ ОПЛАТЫ Если условия оплаты не оговорены иначе, заказчик выполняет оплаты заказа немедленно по окончании мероприятия. При выставлении счета ресторан имеет право взимать добавку за выставление счета. Условия оплаты счета 7 дней нетто.

HISTORIA

I de rödmyllefärgade bodarna har under flera århundraden bedrivits handel. Köpmännen seglade upp längs ån med sina fartyg i slutet av medeltiden och förde med sig exotiska delikatesser så som frukt, vin och kryddor till Borgå. Idag fungerar bodarna närmast som privatbostäder och lagerutrymmen. Åstranden med sina bodar är Borgås mest kända vy.

 

HARRY ”FRYSARN” GUSTAFSSON

Minns ni Frysarns varma korvar? Harry Gustafsson började som varm korvs -försäljare som 11-åring. Försäljningsståndet låg i hörnet av torget mittemot Seurahovi, och flyttade senare till Kyrkogatan i gamla stan. Frysarn jobbade väldigt långa dagar och med tiden blev hans företag framgångsrikt, vilket gjorde det möjligt för honom att investera i fastigheter. Restaurang Frysarnsstrand ligger i en av fastigheterna han ägde.

 

VARIFRÅN KOM NAMNET ”FRYSARN”?

Förutom varm korv såldes i Frysarns kiosk även glass och Kejsarens senap, som hade röstats till Finlands bästa. Senapen var väldigt stark, recepten till senapen och glassen hade Harrys pappa köpt av en ”laukkuryssä”, en rysk gårdsfarihandlare, för tio kilo karameller. Korvförsäljarens smeknamn ”Frysarn” kom just från glassen. Efter skolan måste han rusa till jobbet i pappans kiosk, och då de andra pojkarna bad honom med i sina lekar svarade han att han inte hinner eftersom han måste iväg och frysa glass.

PRIVATTILLSTÄLLNINGAR

Vi ordnar tillställningar allt från konferenser till födelsedagar, och från kräftskivor till företagstillställningar. Under sommarsäsongen finns det till förfogande idylliska inomhusutrymmen för ungefär hundra personer och en solig terass för ungefär åttio personer.

Vintertid fungerar restaurangen som beställningsrestaurang och konferensutrymme, då varma utrymmen finns till förfogande för 30–40 personer beroende på bordsform.

Vi planerar alltid menyerna och tillreder grilldelikatesserna enligt era önskemål. Frysarnsstrand är ett unikt ställe med en varm stämning, förbered er på en lyckad tillställning!

 

BE OM OFFERT »

VINTERSÄSONGEN

Från höst till vår håller vi öppet både som beställningsrestaurang och konferensutrymme. Varma utrymmen till förfogande för 30–40 personer beroende på bordsform.

 

Kontakta oss för ytterligare information »

GALLERI

På kommande.