VÄLKOMMEN TILL SOMMARRESTAURANGEN FRYSARNSSTRAND FÖR ATT NJUTA AV ÅSTRANDENS VYER OCH GRILLDELIKATESSER.

Till sommarens ära – denna och kommande somrar – har vi öppnat en rejäl biffrestaurang vid åstranden. Terassens underbara utsikt och gamla stans idyll kan man beundra också i större sällskap. Restaurangen rymmer 150 personer, varav hälften på åstrandens terass och hälften i strandboden med två våningar från 1800-talets början. Välkommen att äta och njuta av kalla drycker, lunch, middag, kaffe eller en kall öl.

Vi har öppet alla dagar 11–23.

NU!

Sommaren närmar sig. Är du beredd?

Vi öppnar nämligen 28.04.2017

Under vintern har vi gjort lite ”yt-renoveringar”. Terassens bord och bänkar har fått ny färg. Likaså staketet. Den nedre terassen kommer att få ett liknande solparasoll som vi har på övreterassen.

Menyerna har ändrats med nya tillägg. Vinlistan är helt nu, förutom några gamla godingar.

Välkommen! Reservera gärna bordet i förväg. (PS vi reserverar inte bord på terassen)

Ni får bäst kontakt med oss via e-post: info@fryysarinranta.fi

 

KONTAKTUPPGIFTER

RESTAURANG FRYSARNSSTRAND

Ågatan 20, innergården
06100 Borgå

 

RESERVERA!

+358  400 732038
info@fryysarinranta.fi

 

ÖPPET ALLA DAGAR 11–23.

Reservera ett bord

För sällskap över tio personer ber vi er att vänligen kontakta oss via email: info@fryysarinranta.fi eller per telefon: 0400 732 038.


LUNCH

 SKÄRGÅRDSBUFFÉ – FINNISH FISH BUFFET

Tomatsill | Tomato marinated sprats

Senapsströmming | Mustard marinated herring

Skomakarens lax | Cobbler’s salmon

Enbärsströmming | Herring with juniper berries

Rökt lax | Smoked salmon

Gravad lax | Marinated salmon

Gubbröra | ’Gubbrora’

Grönsallad med vinägrettsås | Green salad with vinaigrette dressing

Kokt nypotatis | Potatoes

Henrikssons rågbröd, smör | Henriksson’s Rye bread, butter

Gräddig laxsoppa | Creamy salmon soup

Kaffe eller te | Coffe or tea

25 €

À LA CARTE

Förrätter | Starters

Kallrökt gädda, gäddrom och terrin på skärgårdsbröd

Cold smoked pike, pike roe and Scandinavian rye and malt bread terrine

11 €

 

Kall gurkmelonsoppa med räkor

Cold cucumber melon and soup with shrimps

11 €

 

Bacon-våffla med Borgå sniglar

Bacon-Waffle with Porvoo snails

11 €/18€

 

Borgå sniglar i smör med vitlök och Roquefort

Porvoon etanat’s snails in garlic and Roquefort butter

11 €/18€

 

Borgå sniglar i skal med tryffelsmör mie de pain

Porvoon etanat’s snails in shells with truffle butter mie de pain

14€/24 €

 

 

Sallader | Salads

Grillad getost och grillade grönsaker

Grilled goat’s cheese and vegetables

11 € /​ 16 €

 

Sallad och rökt lax

Salad and smoked salmon

11 € /​ 16 €

Huvudrätter | Maincourses

Rökt lax och blomkålskräm

Smoked salmon and cauliflower crème

24 €

 

Grillat kycklingbröst, paprika och sockerärtsrisotto

Grilled chicken breast and bell paprika with snow pea risotto

23 €

 

Grillad grissida och kalvpistaschkorv, senapsäggstanning

Grilled pork loin and veal pistachio sausage, mustard baked egg

23 €

 

Grillad marmorfilé (200 gr), stekt lök och vitlökspotatismousse

Grilled fillet (200 gr), fried onion, garlic potato mousse

30 €

 

Grillad entrecôte (200 gr), rostad batat och fetaost

Grilled entrecôte (200 gr), roasted sweet potato and feta cheese

28 €

 

Risotto med äpple och karljohansvamp, nötbröd

Risotto with apple and cep, nut bread

22 €

 

Grillad renburgare

Grilled reindeer burger

20 €

Grillad Frysarburgare (Black Angus 200 gr)

Grilled Fryysari burger (Black Angus 200 gr.)

23 €

Efterrätter | Desserts

Runebergstårta på Frysarns vis, hallonsorbet

Runeberg’s torte the Fryysari way, raspberry sherbet

10 €

Crème brûlée och jordgubbar

Crème brûlée and strawberries

10 €

Pistaschglass, Fryysariranta’s våffla och citrongelé

Pistachio ice cream, Fryysariranta’s waffle and lemon jelly

10 €

PetriS Chocolate Room – pralin/praline

8 €

Barn under 12 år får halva portioner till halva priset. For children under 12 years half a portion at half price

Komponera din egen trerättersmeny så får du 5 € rabatt på slutsumman. Compose your own three meal course and we’ll give you 5 € discount on the total amount

 

Här hittar du vinlistan/winelist.

GRUPPER

GRUPP BUFFE

Svampsallad | Mushroom salad

Sallad av selleri och nötter | Celery and nut salad

Grönsallad med​ ​vinägrettsås | Green salad with vinaigrette

Stekt Chorizokorv med grillad aubergine, sparris och paprika | Fried Chorizo sausage with grilled aubergine, asparagus and sweet pepper

Rökt lax och skagenröra | Smoked salmon with Skagen touch

Leipää ja voita | Bröd och smör | Bread and butter

Grillad pärlhöna med citrusrisotto | Grilled guinea fowl with citrus risotto

Crème brûlée och jordgubbar | Crème brûlée and strawberries

38,00€/pers

____________________

MENY FRYYSARI  

Borgå sniglar i smör med vitlök och Roquefort

Porvoon etanat’s snails in garlic and Roquefort butter

Rökt lax och blomkålskräm

Smoked salmon and cauliflower crème

Pistaschglass, Kerkos kakhonung och citrongelé

Pistachio ice cream, Kerkkoo’s honeycomb and lemon jelly

38,00€/pers

____________________

MENY BORGÅ

Kallrökt gädda, gäddrom och terrin på skärgårdsbröd

Cold smoked pike, pike roe and Scandinavian rye and malt bread terrine

Grillad marmorfilé (200 gr), stekt lök och vitlökspotatismousse

Grilled fillet (200 gr), fried onion, garlic potato mousse

Crème brûlée och jordgubbar

Crème brûlée and strawberries

46,00€/pers

____________________

MENY SPARRE

Kall gurkmelonsoppa med räkor

Cold cucumber melon and soup with shrimps

Grillat kycklingbröst, paprika och sockerärtsrisotto

Grilled chicken breast and bell paprika with snow pea risotto

Runebergstårta på Frysarns vis, hallonsorbet

Runeberg’s torte the Fryysari way, raspberry sherbet

39,00€/pers

____________________

Serveras endast till grupper.

Gruppen storlek minimi 20 personer.

Be om offert via e-post info@fryysarinranta.fi

 

BOKNINGSVILLKOR FÖR GRUPPER

PLATSRESERVERING Reserveringen gäller den gruppstorlek beställaren angett.

AVBOKNING Gruppreserveringen kan avbokas 7 dygn före ankomst utan kostnader. Ifall avbokningen sker senare uppbärs hälften av den överenskomna måltidens pris. Det slutgiltiga antalet personer bör meddelas 2 dygn före den överenskomna tidpunkten för tillställningen. Denna gruppstorlek är debiteringsgrunden.

PRISFÖRÄNDRINGAR Priserna är bindande för den angivna gruppstorleken.

BETALNINGSVILLKOR Ifall inte andra betalningsvillkor är överenskomna, bör beställare fullgöra betalningen omgående efter tillställningens slut. Vid fakturering har restaurangen rätt att uppbära ett faktureringstillägg. Betalningsvillkor är 7 dagar netto och som dröjsmålsränta uppbärs dröjsmålsräntan enligt räntelagen.

TERMS OF RESERVATIONS FOR GROUPS

RESERVATIONS The reservation applies to the group size as stated by the customer.

CANCELLATION The group reservation can be cancelled 7 days before arrival free of charge. If the cancellation occurs later, half the price of the agreed menu will be charged. The final amount of diners has to be reported 2 days before the agreed date of the event and this will be the charging criterion.

PRICE CHANGES The prices are binding for the stated group size.

TERMS OF PAYMENT If no other terms of payment are agreed on, the customer has to pay immediately after the event. In case of billing the Restaurant has the right to add billing charges and the term of payment is 7 days net. The interest for late payment is charged according to the interest for late payment stated in the Interest Act.

ЗАКАЗ ПОМЕЩЕНИЯ Заказ действителен для числа участников, указанного заказчиком. При сокращении или увеличении числа участников или в связи с другой уважительной причиной ресторан оставляет за собой право на предоставление заказчику другого помещения.

УСЛОВИЯ АННУЛИРОВАНИЯ ЗАКАЗА Групповой заказ можно аннулировать бесплатно за 7 суток до прибытия. За аннулирование заказа, осуществляемое позднее этого срока, за аннулирование заказа взимается 50 процентов оговоренной суммы за питание. Окончательное число участников следует сообщить за 2 суток до начала мероприятия, это число также является основанием для выставления счета.

ИЗМЕНЕНИЯ ЦЕНЫ Цены определены для заявленного числа участников мероприятия.

УСЛОВИЯ ОПЛАТЫ Если условия оплаты не оговорены иначе, заказчик выполняет оплаты заказа немедленно по окончании мероприятия. При выставлении счета ресторан имеет право взимать добавку за выставление счета. Условия оплаты счета 7 дней нетто.

HISTORIA

I de rödmyllefärgade bodarna har under flera århundraden bedrivits handel. Köpmännen seglade upp längs ån med sina fartyg i slutet av medeltiden och förde med sig exotiska delikatesser så som frukt, vin och kryddor till Borgå. Idag fungerar bodarna närmast som privatbostäder och lagerutrymmen. Åstranden med sina bodar är Borgås mest kända vy.

 

HARRY ”FRYSARN” GUSTAFSSON

Minns ni Frysarns varma korvar? Harry Gustafsson började som varm korvs -försäljare som 11-åring. Försäljningsståndet låg i hörnet av torget mittemot Seurahovi, och flyttade senare till Kyrkogatan i gamla stan. Frysarn jobbade väldigt långa dagar och med tiden blev hans företag framgångsrikt, vilket gjorde det möjligt för honom att investera i fastigheter. Restaurang Frysarnsstrand ligger i en av fastigheterna han ägde.

 

VARIFRÅN KOM NAMNET ”FRYSARN”?

Förutom varm korv såldes i Frysarns kiosk även glass och Kejsarens senap, som hade röstats till Finlands bästa. Senapen var väldigt stark, recepten till senapen och glassen hade Harrys pappa köpt av en ”laukkuryssä”, en rysk gårdsfarihandlare, för tio kilo karameller. Korvförsäljarens smeknamn ”Frysarn” kom just från glassen. Efter skolan måste han rusa till jobbet i pappans kiosk, och då de andra pojkarna bad honom med i sina lekar svarade han att han inte hinner eftersom han måste iväg och frysa glass.

PRIVATTILLSTÄLLNINGAR

Vi ordnar tillställningar allt från konferenser till födelsedagar, och från kräftskivor till företagstillställningar. Under sommarsäsongen finns det till förfogande idylliska inomhusutrymmen för ungefär hundra personer och en solig terass för ungefär åttio personer.

Vintertid fungerar restaurangen som beställningsrestaurang och konferensutrymme, då varma utrymmen finns till förfogande för 30–40 personer beroende på bordsform.

Vi planerar alltid menyerna och tillreder grilldelikatesserna enligt era önskemål. Frysarnsstrand är ett unikt ställe med en varm stämning, förbered er på en lyckad tillställning!

 

BE OM OFFERT »

VINTERSÄSONGEN

Från höst till vår håller vi öppet både som beställningsrestaurang och konferensutrymme. Varma utrymmen till förfogande för 30–40 personer beroende på bordsform.

 

Kontakta oss för ytterligare information »

GALLERI

På kommande.